PHP72 to PHP73 Upgrade issues

Oldsmoboi

Fan
Joined
Mar 24, 2009
Messages
587
Good morning,

I was wondering if one of you could help me, I am also willing to pay for direct assistance if it comes to that.

I'm trying to upgrade to PHP73 from PHP72 and I can't get it to work. I use CPanel to manage my server and ran the upgrade through EasyApache. I made sure that I have all of the identical PHP packages installed. My PHP.ini is identical. When I switch the site from 72 to 73 I start getting 500 errors on everything.

The weird part is that the phpinfo.php file is the only PHP file that will actually load and nothing of consequence is showing up in the error log. It's almost as if PHP isn't even getting activated when someone connects to Apache. Basic HTML files and my robots.txt load successfully.

On .htaccess, I backed up my original and deleted it, I've let CPanel install it's own, I've tried running with none.

I'm really at a loss here. Any tips?
 

Ryan Ashbrook

IPS Developer
Joined
Jan 26, 2004
Messages
3,538
Do you see anything if you enable error_reporting and display_errors? You can do this at runtime by adding the following before everything else in the PHP file throwing the 500 error, just after <?php (note, this requires the ini_set() function to NOT be set in disable_functions).

Code:
error_reporting( E_ALL );
ini_set( 'display_errors', 'On' );

A common problem I see when clients attempt to move PHP versions via cPanel is that some common extensions are missing, such as mbstring and XMLReader/XMLWriter.
 

Oldsmoboi

Fan
Joined
Mar 24, 2009
Messages
587
Do you see anything if you enable error_reporting and display_errors? You can do this at runtime by adding the following before everything else in the PHP file throwing the 500 error, just after <?php (note, this requires the ini_set() function to NOT be set in disable_functions).

Code:
error_reporting( E_ALL );
ini_set( 'display_errors', 'On' );

A common problem I see when clients attempt to move PHP versions via cPanel is that some common extensions are missing, such as mbstring and XMLReader/XMLWriter.

From your instructions, I'm getting this error.... so it looks like it rests with Redis

Fatal error: Uncaught BadMethodCallException in /home/ddowdell/public_html/cheersandgears.com/system/Redis/Redis.php:120 Stack trace: #0 /home/ddowdell/public_html/cheersandgears.com/system/Data/Store/Redis.php(50): IPS\_Redis->connection('write') #1 /home/ddowdell/public_html/cheersandgears.com/system/Data/Store.php(42): IPS\Data\Store\_Redis->__construct(Array) #2 /home/ddowdell/public_html/cheersandgears.com/system/Settings/Settings.php(176): IPS\Data\_Store::i() #3 /home/ddowdell/public_html/cheersandgears.com/system/Settings/Settings.php(132): IPS\_Settings->loadFromDb() #4 /home/ddowdell/public_html/cheersandgears.com/system/Request/Request.php(291): IPS\_Settings->__get('xforward_matchi...') #5 /home/ddowdell/public_html/cheersandgears.com/system/Member/Member.php(271): IPS\_Request->ipAddress() #6 /home/ddowdell/public_html/cheersandgears.com/system/Patterns/ActiveRecord.php(311): IPS\_Member->setDefaultValues() #7 /home/ddowdell/public_html/cheersandgears.com/system/Session/Front.php(149): IPS\Patterns\_ActiveRec in /home/ddowdell/public_html/cheersandgears.com/system/Redis/Redis.php on line 120
 

Pigoo

Enthusiast
Joined
Aug 20, 2018
Messages
240
I don't think the forum software & version were mentioned. Probably not the problem...but just in case...make sure your forum software is compatible with PHP 7.3.
 

Oldsmoboi

Fan
Joined
Mar 24, 2009
Messages
587
I don't think the forum software & version were mentioned. Probably not the problem...but just in case...make sure your forum software is compatible with PHP 7.3.
I'm on InvisionPower 4.5 and I'm getting an alert in my control panel to upgrade to 7.3
 

Oldsmoboi

Fan
Joined
Mar 24, 2009
Messages
587
So for the moment I switched my Invision software away from using Redis and it works on 7.3... so the Redis install is definitely the problem. I'll investigate that and hopefully fix Redis. Thank you for your hint Ryan Ashbrook
 

Oldsmoboi

Fan
Joined
Mar 24, 2009
Messages
587
Do you see anything if you enable error_reporting and display_errors? You can do this at runtime by adding the following before everything else in the PHP file throwing the 500 error, just after <?php (note, this requires the ini_set() function to NOT be set in disable_functions).

Code:
error_reporting( E_ALL );
ini_set( 'display_errors', 'On' );

A common problem I see when clients attempt to move PHP versions via cPanel is that some common extensions are missing, such as mbstring and XMLReader/XMLWriter.

I got Redis properly installed and configured my board back to using Redis and everything is fine now. Thanks for your help.
 

Pigoo

Enthusiast
Joined
Aug 20, 2018
Messages
240
Congrats. I'm sure it feels good to be running smooth again!:)
 
Top